Karg Autócsoport

Minden ami Volkswagen és Skoda világából érdekes lehet. Karg Autocsoport, Kaposvár Árpád u. 37-39. 82/529-560

Friss topikok

Leírás

Minden ami Volkswagen és Skoda világából érdekes lehet. Karg Autocsoport, Kaposvár Árpád u. 37-39. 82/529-560

ŠKODA Rapid – A ŠKODA új kategóriája

2012.08.03. 13:05 Karg Autócsoport

Modelloffenzíváját töretlenül folytatva, mindössze néhány hónappal a ŠKODA Citigo kisautója megjelenését követően a ŠKODA ezúttal új alsó-középkategóriájú limuzinját mutatja be. A ŠKODA Rapid a márka modellpalettájának legifjabb tagjaként központi szerepet tölt be a vállalat növekedési stratégiájában, s 2012 őszére várható az európai márkakereskedőkhöz.

2004614501.jpg

A ŠKODA Rapid bőséges térrel, kifejező formavilággal, kiváló ár-érték aránnyal, széles körű biztonsági felszereltséggel és gazdaságos üzemű motorokkal bizonyul különösen vonzónak. „E modell valóban mércéül szolgálhat az alsó középkategória szegmensében: a ŠKODA Rapid tágas, elegáns egyben sokak számára elérhető családi autó, ötletes megoldások sokaságával, fejlett technikával és magas fokú gazdaságossággal. Összességében olyan jármű, amely a modern mobilitást kifejezetten kényelmes, kedvező árfekvésű és környezetkímélő formában kínálja. A megfelelő autó a megfelelő időben” – emelte ki Winfried Vahland, a ŠKODA vezérigazgatója.

A Rapid a ŠKODA Fabia és a ŠKODA Octavia között egészíti ki optimálisan a márka modellpalettáját, immár a népes alsó-középkategóriára is kiterjesztve kínálatát. Ez az úgynevezett A-szegmens jelenleg a globális piaci kínálat mintegy 36 százalékát teszi ki, ezen belül a limuzinok 42 százalékos arányt képviselnek. Szakértők szerint 2020-ra e kategória modelljeinek volumene már a globális eladások mintegy 50 százalékát is elérheti.

A Rapid elsőként képviseli teljes egészében a ŠKODA új márkadizájnját – A Rapid a ŠKODA első sorozatgyártású modellje, amely immár teljes egészében a márka megújult formai nyelvezete jegyében született. „Ez az autó mindjárt az első pillantásra egyértelműen kifejezi vonzó egyéniségét: letisztult, precíz, friss és érzelmekben gazdag” – hangsúlyozta Eckhard Scholz, a ŠKODA igazgatótanácsának a műszaki fejlesztés területéért felelős tagja.

Tökéletes arányok, tisztán kiformált felületek és határozott vonalvezetés alkot együttesen kifejezetten vonzó összbenyomást. Az orr kialakítása a ŠKODA jellegzetes stíluselemeinek újszerű megfogalmazása, míg az új márkaembléma magabiztosan uralja a motorházfedél elülső peremének harmonikusan lekerekített formáit. A hűtőrács finoman kirajzolt krómszegélye függőleges lamellákat fog közre. Fényszórói egyfajta lóhere-alakzatban jelennek meg a ŠKODA Rapid elején.

Karosszériája hosszú tengelytávja és a kupékat idéző körvonalai révén oldalnézetében is érzelemdús karaktert sugároz, de határozott fény-árnyék játékában pontosan és határozottan kiformált tornádóvonala is fontos szerephez jut. A nagyméretű hátsó csomagtér-ajtó nem csupán különösen funkcionális megoldás, hanem jellemző formai elemként is szolgál. Az egyéni formájú, a márka jellegzetes C-alakzatát idéző hátsó lámpatestek illetve az új márkalogó együttesen hátulról is semmi mással össze nem téveszthető megjelenést kölcsönöznek a ŠKODA Rapid számára.

A ŠKODA-család legújabb tagja kompakt külső méreteihez képest – hosszúsága 4,48, szélessége 1,7 méter – meglepően tágas térkínálattal szolgál. Intelligens térkihasználású alsó-középkategóriájú limuzinként akár öt személy, illetve csomagjaik számára is elegendő helyet kínál, mégpedig vérbeli ŠKODA módjára, a márkára oly jellemző ötletes megoldások, kiváló ár-érték arány, széles körű biztonsági felszereltség mellett.
Motorpalettáján öt benzines és két dízel erőforrás sorakozik.

A ŠKODA tervezőinek legújabb alkotása a Párizsi Autószalonon mutatkozik be a nagyközönség előtt. A ŠKODA különösen olyan családok igényeit igyekszik kielégíteni új Rapid modelljével, akik tágas és elérhető árfekvésű első autót keresnek – a ŠKODA jellegzetes erényeivel.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kargautocsoport.blog.hu/api/trackback/id/tr394693921

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása