Karg Autócsoport

Minden ami Volkswagen és Skoda világából érdekes lehet. Karg Autocsoport, Kaposvár Árpád u. 37-39. 82/529-560

Friss topikok

Leírás

Minden ami Volkswagen és Skoda világából érdekes lehet. Karg Autocsoport, Kaposvár Árpád u. 37-39. 82/529-560

ŠKODA győzelem a Mecsek ralin

2012.06.05. 13:46 Karg Autócsoport

A ŠKODA Rally Team Hungaria csapata a 8 gyorsasági szakaszból 7-et megnyert, így a gyári csapat tavalyi győzelme után ismét Skodás győzelem született a Mecsek alján.

Herczig Norbert a versenyről: "Tudom, hihetetlenül hangzik, de egy kiegyensúlyozott, nyugodt versenyen vagyunk túl! Aki figyelemmel kísérte az eseményeket, láthatta, hogy egész hétvégén, minden csapat az időjárás kénye-kedve szerint osztott-szorzott.  Mindannyian ki voltunk téve annak, hogy rosszul döntünk, főleg az első kettő gyorsasági szakasz esetében, amelyek a hagyományoktól eltérően pénteken késő este kerültek sorra. A ŠKODA beállatásai a verseny előtti teszten nagyon jól sikerültek, de még ezen felül is egész hétvégén két mérnök állt folyamatosan a csapat rendelkezésére, ami óriási segítség volt úgy, hogy a tavalyi évről már mindkettőjüknek volt pályaismerete. Azt tehát tudtam, hogy az autónk jó, már csak az abroncsokat kellett jól megválasztanunk, hiszen ezen a versenyen, ezen állt és bukott minden versenyzőpáros eredményessége. Én személy szerint szeretem a kihívásokat, úgy hogy vártam a sötétben való autózást, amit jó érzéssel csináltunk végig és a biztonsági döntésünknek köszönhetően, nagyon kicsi különbséggel a 2. helyen zártunk."

MecsekRallye_1162.JPG

A ŠKODA Rally Team Hungaria csapatának szerencsére egész hétvégén sikerült megtartania a maga ritmusát. Sőt, a 2. napot úgy kezdték meg, hogy tudták, képesek gyorsulni.

 

Bár még aznap reggel is kétséges volt, ki, milyen abroncsot választ az első 3 szakaszra, kitartottak az előző napi döntés mellett, ami hozzásegítette a csapatot a felzárkózáshoz.

 

Azért azt meg kell említeni, hogy természetesen a jó abroncsválasztás nem csak a ŠKODA Rallye Team Hungaria szakembereinek tudását dicséri, hanem azt is, hogy az év elején a Michelin a Skodás csapat mellett tette le a voksát, így egész évben a Michelin kiváló minőségű és választékú abroncsaival versenyezhetnek.

 

A Mecsek Rali végeredménye:

1. Herczig Norbert-Igor Bacigal (Skoda Fabia S2000) 1h17'30"
2. Turán Frigyes-Zsíros Gábor ( Ford Fiesta S2000) +21'7"

3. Botka Dávid-Mihalik Péter (Mitsubishi Lancer Evo IX) +53'3

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kargautocsoport.blog.hu/api/trackback/id/tr684566839

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása