Karg Autócsoport

Minden ami Volkswagen és Skoda világából érdekes lehet. Karg Autocsoport, Kaposvár Árpád u. 37-39. 82/529-560

Friss topikok

Leírás

Minden ami Volkswagen és Skoda világából érdekes lehet. Karg Autocsoport, Kaposvár Árpád u. 37-39. 82/529-560

A klímaberendezés elhanyagolása betegséget okozhat!

2012.08.08. 16:03 Karg Autócsoport

Ebben a nagy melegben az is bekapcsolja a klímát, aki nem szereti. De figyeljünk oda mert, a klímaberendezés elhanyagolása betegséget okozhat!

A megfelelő komfortérzet eléréséhez és egészsége érdekében feltétlenül szükséges, hogy autója légkondícionálója kifogástalanul működjön. Ennek érdekében a következő ellenőrzéseket és karbantartásokat szükséges elvégeztetni:

  • A klíma kompresszor ékszíjának és ékszíjtárcsájának ellenőrzése. A klíma ékszíj cseréje általában egybeesik a generátor szíj cseréjének idejével.
  • Az autóklímák belső felületén megtelepedő gombák és baktériumok eltávolítása. A tisztítást, gombátlanítást évente vagy 15.000 km-ként érdemes elvégeztetni.
  • A pollenszűrő cseréje 10.000 km-ként javasolt. Az eltömődött szűrő nem képes átereszteni a kívánt levegő mennyiséget, ez csökkenti a klíma hatékonyságát, ráadásul az elszennyeződött pollenszűrőben megtelepedő baktériumok és gombák kellemetlen szagot árasztanak, betegséget terjeszthetnek és allergiát okozhatnak.
  • Évente érdemes ellenőriztetni a légkondició berendezésben található hűtőközeg és olaj mennyiségét, valamint a rendszer tömítettségét. A hiányos hűtőközeg mennyiség csökkenti a klíma teljesítményét, így az nem képes lehűteni az utasteret a kívánt hőmérsékletre. A rendszerben lévő olaj a kopó alkatrészeket óvja az elhasználódástól.


Műhelyünkben autó klíma ellenőrzést, feltöltést, a legkorszerűbb számítógépes rendszerű géppel az alábbi vállaljuk!

Karg Autó Kft.
7400 Kaposvár
Árpád u. 39.
Telefon: 82/529-560
Telefax: 82/529-566
E-Mail: karg@kargauto.hu
Internet: www.kargauto.hu

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kargautocsoport.blog.hu/api/trackback/id/tr894702055

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása